onsdag 11. august 2010

Catania

Catania er mye bedre sted enn Palermo, men fremdeles fòler jeg meg ikke helt hjemme slik jeg pleier aa gjòre i Italia. Det er liksom noe som mangler, og som jeg ikke helt klarer aa sette fingeren paa. Satser dermed paa at det bare er fordi jeg har reist til feil steder. Som dere ser av overskriften, har det blitt litt endring i reiseruta mi. Syracuse ble rett og slett droppet fordi det var altfor tidkrevende og tungvint aa komme seg dit. Derfor ble det Catania tidlig i dag morges. Har faatt med meg mesteparten av det som er verdt aa se her i byen, takket vaere et nytt bekjentskap i en slovaker som bor paa samme hostell som meg. Samme fyren minnet meg paa hvor irriterende det er aa reise med en som ikke eier retningssans, noe som fòrte til en ekstra lang gaatur. I morgen tar vi sammen bussen til Etna, eller saa langt naer vi komme i hvert fall, og saa en overpriset tur med kabelvogn opp mot toppen. Paa kvelden baerer det for min del videre med tog til Bari, enda en endring i reiseplanen. Opprinnelig skulle jeg til Tropea, men mangel av overnatting til en fornuftig pris gjorde at dette ble revurdert ganske kjapt. Toget i Bari tar ca 12 timer, noe som gjor at jeg faar spart inn penger paa en overnatting. Haaper Bari er et sted jeg kan trives og at alt virker bedre der, enn her paa en italiensk òy som fòles saa langt fra Italia som overhodet mulig. Derfra blir det dagstur til Alberobello, fòr jeg eventuelt vurderer aa ta turen til Spoleto, en by jeg i lang tid har ònsket aa dra innom. Derfra finnes det muligheter for dagsturer til den koselige lille lansbyen Norcia som jeg allerede har vaert i noen ganger. Fòr det hele avsluttes i Spoleto, eller omraadet deromkring.

Vil forresten sende en stor takk til min kjaere Pappa som ordnet med operabillett for meg. 29. august paa et utendòrs amfi i Verona, ser jeg den kjente operaen Aida. Det skal bli koselig kan jeg tenke meg :)

Tror foròvrig dette er det lengste jeg har vaert i "Italia" uten aa hòre Lene Malin bli spilt paa radioen. Musikken som blir spilt er likevel akkurat den samme som der hjemme..

Arrivederci!

1 kommentar:

Iris sa...

Håper du koser deg masse på tur! Skulle så gjerne vært med :)