torsdag 24. september 2009

4 uker siden avreise

Alle har snakket om hvordan tiden kom til å gå så fort her nede, og at den faktisk har gjort det. For meg har det virkelig ikke føltes slik, før nå. Tenk at jeg allerede har vært her i fire hele uker, nærmere en mnd. En tredjedel av studietida mi her nede er allerede over. Er befriende å tenke på at etter hardkjøret de neste to ukene er jeg faktisk halvveis med semesteret. Vi vet allerede temaet for neste gruppeoppgave og mulighetene for å komme kjapt i gang med denne er dermed tilstede. Vet jo at den siste tida også kommer til å gå kjapt.

Jeg hadde noen klare mål for hva jeg skulle få opplevd, lært meg osv her nede. Så for meg at jeg ville snakke brukbart spansk, danse tango og ha vært på en hel drøss med fotballkamper. Av diverse grunner skjer ikke dette. Har innsett at jeg er her for å studere CSR. Spansk er et forholdsvis greit språk å lære seg, og noe plukker jeg jo opp, men hadde jeg dratt hit for å lære spansk hadde jeg valgt å studere spansk framfor CSR. Enkelte argentinsk-spanske særheter får jeg riktignok når jeg senere skal reise. Her uttaller de ordet pollo (kylling) som posho i stedet for pojo (slik det er i andre spansktalende land). Så noe lærer jeg meg jo, men blir minimalt. Dessuten er vi jo bare skandinavere som bor her og blir jo dermed ikke tvunget til å lære seg språket her på samme måte. Tango er ikke meg i det hele tatt og blir dermed strøket fra lista. Har enda ikke fått somla meg på fotballkamp med Boca Juniors, men der har jeg jo mange flere helger å ta av.

Gruppemøtet i går var visst i dag, så vi var tre av fire på gruppa som fikk en bomtur. Var helt utslitt etter gårsdagens lille tur dit og fikk dermed ikke gjort noe oppgave. I dag har jeg derimot lest enda mer stoff til nettopp denne oppgaven og venter bare på å klare å tvinge meg til å starte på denne.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du, har ikke du vært der i 5 uker?? Jeg reiste jo 3 å det er en uke etter deg, og til torsdag blir det 4 uker?

Katarina

Nina sa...

1. oktober er det 5 uker siden jeg dro, dvs at 2. oktober er det 5 uker siden jeg kom hit.