tirsdag 1. september 2009

sult

I dag har den årlige vårstormen meldt sin ankomst hit til Buenos Aires, våknet opp til grått vær og ganske lav temperatur. Ifølge værmeldingen skal den vare i rundt to uker. Ble taxi til skolen i dag, men skal gå i morgen hvis det er opphold, hvis ikke får jeg vurdere å ta "subte" som er det spanske ordet for undergrunn.

Gårsdagen besto for det meste av infomøte. Tror det ble pratet om kriminaliteten her i byen i nærmere en time. Vi fikk høre hvor vi ikke skulle gå og hvordan vi generelt skulle oppføre oss. Tror alle var ganske redd for å bevege oss utenfor bygningen etter dette. Fordelen med å bli ranet her i forhold til i Norge, er at vi ikke blir gjenstand for vold i tillegg (forutsatt at vi bare smiler pent og gir fra oss det de ber om). 40 % av byens innbyggere lever under fattigdomsgrensa, og da er det ikke noe rart det blir mye kriminalitet, spesielt ikke når de fattigste blir behandlet som dyr. De fattigste finner vi i såkalte shantytowns, nesten rett ved siden av der leilighetene i 1 million dollar-klassen ligger (og da snakker vi amerikanske dollar). Foreleseren vår, Christian, har tilbudt oss å ta oss med dit hvis vi vil, men vi får absolutt ikke gå dit aleine.

Første skoledag i dag. Vi ble vist litt rundt på universitetsområdet, fikk en del informasjon om studiet og fikk vite at skoledagen vår varer fra kl 10 til kl 12. Ganske greit egentlig. I starten av timen i dag skulle hver og en presentere seg med navn, land, tidligere studier/jobb og hva en ønsket å få ut av studiet. En skulle tro at dette var en ganske enkel og alminnelig oppgave, vi har jo alle utvekslet samme informasjon første gangen vi har snakket sammen, men det å måtte si det på engelsk foran 30 andre viste seg å være en skummel oppgave for mange, inkludert meg. Og jeg som egentlig har tenkt at jeg ikke har noe imot å prate foran mange andre.

Buenos Aires prøver å sulte meg! Tidligere i dag var planen å varme opp middagen fra i går i den fine nye microen vi har på kjøkkenet vårt, men neida. Stikkontakten var for stor for støpselet! Så da ga jeg opp den maten. I dag hadde jeg kjøpt frossenpizza på butikken. Var litt nervøs for å bruke stekeovnen fordi den går på gass, så jeg spurte ei jente jeg visste var vant til det om hjelp. Hun forsøkte uten hell, ingen sjanse for at gassen ville tenne. Etter å ha spurt vår vaktmester/nattvakt/altmuligmann, El Tucu, om hjelp (Merk! Hans snakker ikke et ord engelsk), kom vi til konklusjonen at det var noe feil som gjorde at koblingen av gass til stekeovnen måtte fikses. Dermed ble det ikke frossenpizza på meg heller. Heldigvis var El Tucu der og bestilte pizza til meg.

Nå ble jeg akkurat overrasket av to jenter, Tone og Karin, som hadde fått med seg at je har bursdag og kjøpt meg en såkalt Orgasmatron, en hodemassasjeting. Koselig!

2 kommentarer:

Kristian sa...

Hei!

Litt problemer med innlegg her. Men håper det går nå. Skriver litt mindre i tilfelle det ikke fungerer.

Høres ut som du koser deg selv om det er mye kjedelige ting som skjer og kan skje. Alltid spennende å komme til nye steder, møte nye mennesker og ikke minst spise ny mat. Håper magen din takler noen små utfordringer. Kjempe bra du har møtt noen koslige venner.
Husk å vær åpen, å ta imot så mange intrykk og opplevelser du klarer, selv om de ikke alle er like gode! Vær deg selv og flyyt på at du faktisk er i utlandet og studerer! Det er relativt kult vil jeg si! :D
Missunner deg!

Kos deg videre og lykke til! La det bli en bursdag du sent vil glemme:)

bursdagsklemmer fra Linn Therese og Kristian

Nina sa...

Argentina er et ganske fint land matmessig da bakteriefloraen er relativt lik den i Norge. Vi kan til og med drikke vannet her, men det smaker ikke noe godt så det dropper vi likevel. Har ikke fått noe magetrøbbel hittil, noe som er helt ulikt meg, derfor blir det nok mye spennende mat framover. Har blant annet lagt min elsk på empanadas (horn fylt med kjøtt).