tirsdag 22. september 2009

Pila peker oppover

Alt går nå riktige veien. Det tar riktignok litt tid, men dette skal vi få ordna. Har vært spørsmål om hva jeg gjør i forhold til anemien, om det blir tatt noen prøver av meg her. Etter å ha pratet litt med tolken min rådet hun meg til å ikke gå videre med det her, men å heller undersøke skikkelig når jeg kommer hjem igjen til Norge. Hun sa det at selv om jeg krever blodprøver tatt, så har nok legene bestemt seg allerede for at det er anemi og at årsaken er jernmangel, og vil si dette til meg uansett hva eventuelle prøver ville vist. Dermed pøser jeg på med multivitaminer og satser på at det blir bra.

Jeg får vann i munnen bare jeg tenker på mat! Fredag har jeg allerede planlagt at jeg skal på en restaurant der en betaler en sum og så kan spise alt en bare orker etterpå. Usikker på hvor mye jeg faktisk kommer til å orke, men jeg har lyst på all mulig forskjellig mat, så en slik restaurant kan passe ganske bra for meg.

Valgte å bli hjemme fra skolen og workshop i dag for å være på sikre siden, ikke bra å anstrenge seg for mye. Følte at det gikk litt for fort ut av senga i går, og hodet var ikke helt på plass på forelesninga. I dag skal jeg i stedet gjøre mitt beste for å være flink og jobbe med oppgave, kanskje jeg da kan få fri en annen dag.

Jonas ser ut til å være av den oppfatning av at Argentina ikke er et varmt land likevel, noe jeg nå vil avkrefte for alle sammen. Det er varmt her. Bare ikke like varmt som de to første dagene våre her. Selv om det regner utendørs kan jeg fremdeles sitte inne i senga mi i bare t-skjorte uten å fryse. I går hadde vi til og med over 20 grader og noen og enhver ble solbrente og fikk litt av noen skiller.

Har vært tungt å være syk i et fremmed land, og jeg har til tider vært demotivert til hele oppholdet, men føler nå igjen at jeg har et godt opphold foran meg. Til helga skal jeg gå i gang med planlegging av weekend-turer til både Rio de Janeiro og Iguazu-fallene på grensa mellom Argentina og Brasil. Det sistnevnte skal visstnok være helt sinnsykt, så da må jeg vel få med meg det.

Blir dessverre kortere rundreise på meg på slutten enn jeg hadde håp om. Skolen må dessverre gå først og av praktiske årsaker blir jeg i Buenos Aires noen ekstra dager for å skrive siste oppgaven. Har noen lyst til å ta seg litt fri fra jobben og reise med meg i perioden fra ca 26. nov - 9. des, er det bare og si ifra! Reisemålene for denne perioden er for det meste Peru og Ecuador, med muligheter for en tur innom Salt Lake i Bolivia. Jeg kommer selv til å ta fly nordover til Lima (evt La Paz, hvis det blir Saltørkenen-tur) og reise videre derfra med buss.

Ingen kommentarer: