søndag 21. mars 2010

Verdens farligste kake!

I all kjedsomhet ble jeg sittende foran tv'en her en dag, og fikk med meg min absolutte favoritt blant kokkeprogram: rachael ray show. Der var det en dame på besøk som har gitt ut en bok med 101 kaffekopp-kaker. Det som er så farlig med kakene man finner der er at ved hjelp av en micro har man en porsjon kake ferdig på mindre enn 10 minutter. Bare gå inn på youtube og så finner dere en hel haug med oppskrifter ved å søke på "mug cake". Lykke til med å holde dere vekk fra søtsaker heretter!

UPDATE! Jeg har nå prøvd en selv. Fulgte denne oppskrifta, og det slo meg når koppen sto i microen at dette blir jo nesten som sjokoladefondant. Et lite tips: fordel denne porsjonen på to kopper. Jeg måtte avbryte tida da jeg holdt på å få seriøse vaskeoppdrag inne i microen, tror jeg dermed ødela litt ettersom den datt sammen når jeg satte den inn igjen. Jeg hadde også mikset og trikset litt ekstra og hakket opp litt mørk sjokolade som ble blandet inn. Resultatet smakte... tja... sjokolade.. Noe jeg hadde sett for meg skulle bli himmelen, men som endte opp med å bli litt kvalmende og halve koppen står nå uspist på kjøkkenbenken og venter på å kjøle seg ned. Hadde aldri trodd jeg kunne være en person som sier slikt som dette, men det kan faktisk bli for mye sjokolade. Om årsaken er at jeg har vært for lenge uten sjokolade, eller om det rett og slett blir litt for mye av det gode, oppfordrer jeg dere lesere til å finne ut av ved å teste ut oppskriften selv. Et lite tips: ikke bland sammen alt i koppen, er vanskelig å blande hele smørja sammen da.

2 kommentarer:

Aimabel sa...

Ble sjukt sulten av det der:P
men siden jeg er lat får jeg vel bare glede meg til bakedag i morgen...

Aimabel sa...

Sier bare http://dinmat.aftenposten.no/var/ezwebin_site/storage/images/finn-oppskrifter/oppskrifter/br%C3%B8d,-bakst-og-kaker/bakst/boller/klippekrans/326826-1-nor-NO/Klippekrans_large.jpg Blædi:P