mandag 4. januar 2010

første skoledag

I dag var jeg tilbake igjen i Bø, med et minimalt flyttelass i forhold til da jeg flyttet hit for første gang høsten 2008. Skal si meg ganske fornøyd med en liten eske, to bager, to bæreposer og en skolesekk. Og inni der var alt jeg skal ha av klær her oppe, mat jeg fikk til jul (ja jeg ønsket meg faktisk mat til jul), skolesaker og alt mulig småtteri som er kjekt å ha. På vei opp til Bø ble jeg forøvrig stoppet i kontroll for første gang på denne strekningen. Fikk en kommentar fra dama som stoppa meg om at jeg måtte sette meg lengre bakover i bilen, for jeg satt altfor nær airbagen. Det skal jeg si dere at er lettere sagt enn gjort: jeg har nemlig så korte bein at jeg må sitte så langt frem jeg kan med setet for å i det hele tatt kunne ha beina på pedalene. Beklaget til henne og sa at det dessverre ikke var mulig å sette seg bakover, men at jeg kunne gå med på et kompromiss om å lene ryggen litt bakover (selv om jeg selv mener at dette hemmer litt av sikten min). Er ikke alltid lett å være lita skjønner dere.

Vel oppe i Bø var det klart for infomøte om valgfag. Jeg ble enda sikrere på mitt valg om "Sustainability Management", dvs det samme som jeg studerte i Argentina. Ble også fristet til å ta et 15-poengs kurs i spansk som foregår på kveldstid. Etter å ha snakket med en kamerat som har tatt det tidligere ble jeg derimot bare sikrere, og møtte opp til første forelesning (som viste seg å være utsatt til neste mandag). Var på årets første forelesning i samfunnsvitenskapelig metode. Og stakk av fra årets første forelesning i den første pausen. Når en mann står i en halvtime og prater svada uten å komme fram til noe poeng, er det et tegn på at dette er et fag jeg skal lese meg til selv.

Dette semesteret ser nå timeplanen min slik ut:
Mandag:
13.30-15.15 Samfunnsvitenskapelig metode
17.00-20.45 Spansk

Tirsdag:
10.30-12.15 Sustainability management og/eller informasjonsteknologi (timene kræsjer)

Onsdag:
10.30-12.15 Sustainability management
17.00-18.45 Spansk

Torsdag:
11.15-14.15 Driftsregnskap og budsjettering

Fredag:
08.30-11.15 Foretaksstrategi

Med seks fag på planen og 20 studiepoeng mer enn et vanlig semester, ser dette ut til å bli et tøft semester. Dersom det viser seg å bli for tungt kan jeg derimot velge å melde meg av spansk, men tror jeg vil forsøke i alle fall. Velkommen til den nye og forbedrede lesehesten Nina :)

2 kommentarer:

Aimabel sa...

Og for å ikke glemme Immateriell rett;)

Tone sa...

Så flink du er:) En kompis av meg tok spansk da vi studerte i Bø, og han var kjempefornøyd!