søndag 24. januar 2010

Oslotur!

Denne helgen har startet helt fantastisk. Fra jeg dro fra Bø i går gikk det i ett med ting jeg måtte gjøre, og det tok meg hele syv timer fra jeg kjørte fra Bø, til jeg faktisk var hjemme hos meg selv i Skien. Det hele startet med en snarvisitt innom Tone for å gi henne noe fra Siri. På vei hjem tenkte jeg såpass mye på at jeg ikke hadde sett Mormor siden 1. juledag, og vips var jeg hos henne med full servering av mat og satt der og snakket i hele to timer. Deretter gikk det i ett med hårklipping av Mamma, og etterhvert kom også nevøen min, Noah, på besøk dit. Den lille kjekkasen har nå endelig begynt å ta noen få skritt på egenhånd. Må innrømme at det er herlig å være med en skikkelig godklump som han.

I dag sto jeg opp tidlig, skulle nemlig rekke toget til Oslo halv ni. Jeg holdt på å forsove meg, men "heldigvis" ringte jobben og lurte på hvorfor jeg ikke var på jobb (og ja, jeg hadde for lenge siden fått klarsignal om at jeg kunne få fri). Jeg har aldri likt å skuffe folk, spesielt ikke i jobbsammenheng. Selv om jeg her vet at jeg fikk klarsignal i desember, og at det er sjefen som har gjort en feil med timelistene, har jeg likevel gått med den vonde gnagende følelsen i magen i hele dag. Plaget meg selv med hvorfor jeg ikke stilte spørsmål til at jeg hadde to helger fri på rad. Heldigvis skulle vi være dobbelt opp i dag (ifølge timelistene), så jeg håper inderlig at hu andre dukka opp sånn at gutta slapp å ta over jobben vår.

Helt ærlig forstår jeg ikke hvorfor folk klager så på NSB for tida, men mulig jeg bare er heldig som tar tog i helgene. Jeg hadde nemlig ingen problemer, og klarte til og med å sove hele veien inn. Ettersom jeg er invitert i 70-tallsparty i februar gikk noen ledige timer med til å finne antrekk, og det er ikke lett skal jeg si dere! Hvor får man vel tak i skikkelig slengbukse nå til dags? Fant noe jeg tror er et godt alternativ, og skal legge ut bilder i februar. Formålet med Oslo-turen i dag var idemyldring og sammenkomst med mine medarbeidere i Kulturstudier. Jeg har nylig begynt i denne jobben, som går ut på å rekruttere nye studenter til studiene som tilbys utenlands, en jobb som kan bli krevende, men også svært sosial og artig. Vi var ca 10 stk som satt der rundt et lite bord og skravlet i ett i fire timer. Vi hadde alle vært og studert hvert vårt sted med denne organisasjonen. Var artig å høre hvordan de hadde hatt det i både India, Vietnam og Nicaragua, og spesielt interessant å se hvordan et felles studiested kunne knytte folk sammen, selv om de ikke hadde studert der i samme periode. Ble litt stolt over å ha deltatt på CSR-kurset i Argentina ettersom nesten samtlige ønsker å teste ut dette, men det dessverre er midlertidig tatt av planen. Det hele endte med en god middag på asiatisk restaurant, nye bekjente rundt omkring i landet, og enda sterkere ønske om å dra til enten Ghana på internasjonal miljøforvaltning, eller til Vietnam og studere psykologi.

Ettersom vi ble ferdig med middag og sosialt opplegg tidligere enn jeg hadde trodd, fikk jeg også tid til å dra og besøke et vennepar fra ungdomsskolen/vgs som nå bor i en nydelig leilighet på det jeg tror er Grünerløkka.

Der jeg satt på toget på vei hjem kunne jeg ikke annet enn å smile for meg selv. Hvor herlig er ikke livet! Ble dessuten så godt som ferdig med boka jeg leser, into the wild, kun fire gode sider igjen som jeg skal spare til jeg er litt mer våken og opplagt enn nå. Og Siri: du vet hva jeg har satt som belønning til meg selv når jeg først blir ferdig ;)

3 kommentarer:

Tone sa...

Off, jeg skjønner hvordan du har det i forhold til jobb. Fikk vondt i magen bare av å lese om det.. Men det er jo faktisk sjefen din som har gjort en feil, ikke deg! Hvor jobber du forresten?

Kos deg i Oslo:)

Aimabel sa...

Nei, jeg vet ikke.. Bake kake? Hehe. Eller kanskje se filmen?

Aimabel sa...

Jeg har den perfekte 70-tallsfest buksa hjemme! Eller har vel egentlig flere når jeg tenker etter... Uansett, en nice rosa sak med masse sleng ;) Venter bare på den perfekte annleding til å bruke den, men ser ikke ut til at den kommer med det første.